Veelgestelde vragen

Ik heb nog nooit eerder de entry tax hoeven betalen, waarom zou ik nu moeten betalen?
De Visitor Entry Tax vervangt wat voorheen bekendstond als de 'room tax' en de 'car tax' die voorheen rechtstreeks via accommodaties en verhuurders werd geïnd. De Visitor Entry Tax verordening is van kracht sinds 1 juli 2022 en is van toepassing op alle bezoekers van Bonaire.
 

Wie moet de Visitor Entry Tax betalen?
Vanaf 1 juli 2022 moeten alle niet-inwoners van Bonaire de Visitor Entry Tax per persoon per bezoek aan Bonaire betalen.
 

Moeten we nog steeds toeristenbelasting betalen?
Aangezien de entry tax de toeristenbelasting vervangt, ben je niet langer verplicht om de toeristenbelasting te betalen.
 

Wat kost de Visitor Entry Tax?
De Visitor Entry Tax kan je al aanvragen voor slechts 89,00 euro op deze website, EntryTaxBonaire.nl. Wij zijn de goedkoopste aanbieder! Van de totale kosten van 89,00 euro wordt circa 70 euro gebruikt om je entry tax bij de overheid van Bonaire aan te vragen. 
 

De resterende 19,00 euro dekt de Nederlandse BTW, iDEAL-transactiekosten, behandelingskosten en personeelskosten. We voeren een grondige handmatige controle uit op je aanvraag. Het is belangrijk om te weten dat de overheid geen handmatige controle uitvoert. Als je een foutieve entry tax aanvraagt, dien je verplicht een nieuwe aanvraag in te dienen.
 

Moeten kinderen en volwassenen de Visitor Entry Tax betalen?
Ja, via deze website betalen kinderen van 12 jaar en jonger 25,00 euro. Kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen het tarief van 89,00 euro.
 

Is het nodig om een uitgeprint exemplaar van het document van de Visitor Entry Tax bij je te hebben?
Het uitprinten van de entry tax is optioneel, maar het wordt aanbevolen als je verwacht dat de batterij van je apparaat leeg zou kunnen raken tijdens de vlucht. Anders kun je de QR-code op je apparaat tonen.
 

Is het mogelijk het formulier op de luchthaven in te vullen? 
Ja, het is ook mogelijk om het formulier bij aankomst op Bonaire in te vullen. We raden echter aan om het formulier vooraf online in te vullen om lange wachtrijen op de luchthaven te vermijden.
 

Als ik een transit- of overstappende passagier ben, moet ik dan het formulier invullen?
Ja, zelfs als je een transit- of overstappende passagier bent, ben je nog steeds verplicht om het formulier in te vullen.
 

Wat is de Visitor Entry Tax?
De Visitor Entry Tax is een vervanging van wat voorheen bekendstond als de 'room tax' en de 'car tax' op het eiland. Niet-ingezetenen van 13 jaar en ouder zijn verplicht om de Visitor Entry Tax te betalen, wat neerkomt op 75,00 Amerikaanse dollar per persoon per bezoek. Niet-ingezetenen van 12 jaar en jonger, evenals inwoners van de voormalige Nederlandse Antillen, moeten de Visitor Entry Tax betalen van 10,00 Amerikaanse dollar per persoon per bezoek.
 

Is de Nature Fee inbegrepen in de Visitor Entry Tax?
Nee, de Nature Fee is niet inbegrepen in de Visitor Entry Tax. Bezoekers en niet-inwoners die gebruik willen maken van het Marine Park van Bonaire voor duiken en andere (zee)parkactiviteiten, moeten een aparte Nature Fee betalen.
 

Wordt de vooraf betaalde kamerbelasting of autoverhuurbelasting na 1 juli terugbetaald?
Nee, na 1 juli wordt de vooraf betaalde kamerbelasting of autoverhuurbelasting niet terugbetaald.
 

Hoe kan ik aantonen dat ik een inwoner van Bonaire ben?
Inwoners van Bonaire die terugreizen naar het eiland dienen bij aankomst op de Bonaire International Airport (Flamingo Airport) een geldige Bonaire ID (sedula) te tonen.
 

Is de visitor entry tax een eenmalige betaling?
De Visitor Entry Tax is een verplichte betaling per persoon per bezoek.
 

Ik reis regelmatig naar Bonaire. Ben ik vrijgesteld van de visitor entry tax?
Nee. Alle niet-inwoners van Bonaire zijn verplicht om de Visitor Entry Tax per persoon per bezoek te betalen.
 

Ik ben van plan om met mijn jacht naar Bonaire te varen. Moet ik ook de visitor entry tax betalen?
Ja, als je geen inwoner van Bonaire bent, moet je ook de visitor entry tax betalen. Dit kan voor aankomst worden gedaan.
 

Ik reis met een groep en mijn touroperator heeft mijn visitor entry tax betaald, moet ik een QR-code laten zien?
Elke bezoeker moet een persoonlijke QR-code laten zien op de luchthaven. Dit kan digitaal of als een geprint document.
 

Ik werk voor de Rijksdienst Caribisch Nederland, maar ik woon niet op Bonaire, moet ik de visitor entry tax betalen?
Alle niet-inwoners van Bonaire zijn verplicht om de Visitor Entry Tax per persoon per bezoek te betalen.
 

Ik heb een huis op Bonaire, maar ben geen inwoner. Moet ik een entry tax aanvragen?
Ja, de Visitor Entry Tax is een verplichte betaling voor alle niet-inwoners die Bonaire bezoeken.
 

Hoe kan ik bewijzen dat ik een inwoner ben van een Nederlands Caribisch eiland?
Inwoners van Nederlands Caribische eilanden dienen bij aankomst op Bonaire hun sedula te tonen als bewijs van verblijf. Zonder een sedula zal de reiziger een Visitor Entry Tax moeten aanvragen.

Is deze website onderdeel van het OLB of Stinapa?
EntryTaxBonaire.nl maakt geen deel uit van een overheidsinstantie, enige door de staat geleide organisatie of externe niet door de staat geleide organisatie. Het is een website waarop reizigers naar het eiland Bonaire de entry tax of nature fee kunnen aanvragen in het Nederlands en betalen met iDEAL. 

 

Wat kost de Stinapa Nature Fee?
De nature fee kan je al aanvragen voor slechts 65,00 euro op deze website. Wij zijn de goedkoopste aanbieder in Nederland! Van de totale kosten van 65,00 euro wordt circa 40 euro gebruikt om je nature fee bij Stichting Nationale Parken Bonaire aan te vragen.
 

De resterende 25,00 euro dekt de Nederlandse BTW, iDEAL-transactiekosten, behandelingskosten en personeelskosten. We voeren een grondige handmatige controle uit op je aanvraag. Het is belangrijk om te weten dat de Stichting Nationale Parken Bonaire geen handmatige controle uitvoert. Als je een foutieve nature fee aanvraagt, dien je verplicht een nieuwe aanvraag in te dienen.
 

Hoe ver van tevoren kan ik de Visitor Entry Tax of Stinapa Nature Fee betalen?
Er geldt een niet-restitueerbaar beleid voor de Visitor Entry Tax en Stinapa Nature Fee. Daarom is het raadzaam om de Visitor Entry Tax of Stinapa Nature Fee vlak voor de reisdatum te betalen, om teleurstellingen te voorkomen in geval van wijzigingen in de reisplannen. De Visitor Entry Tax en Stinapa Nature Fee kan op elk moment voor de geplande reisdatum worden aangevraagd, inclusief op de reisdatum zelf.